Πολυξένη Ζώτου MD, PhD

Μόλις σε ηλικία 30 ετών η κα Ζώτου Πολυξένη απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας της Πυρηνικής Ιατρικής μετά από εκπαίδευσή της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικόν της Αθήνας.

Μετά την ειδικότητα εργάσθηκε ως επιμελήτρια σε μόνιμη θέση εργασίας με απόλυτη ευθύνη και αυτονομία σε ένα απο τα  μεγαλύτερα νοσοκομεία του Βερολίνου στο Helios Klinium Berlin Buch  όπως και στο διακεκριμένο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Charité,  στο οποίο έχουν εργασθεί παραπάνω από τους μισούς γερμανούς επιστήμονες με βραβείο Nobel.

Κατά την διάρκεια της εργασίας της στο εξωτερικό βραβεύτηκε από την διοίκηση του νοσοκομείου λόγω των επαναλαμβανόμενων θετικών αξιολογήσεων των ασθενών.

Στα εξειδικευμένα τμήματα παθήσεων του θυρεοειδούς αδένα ήταν υπεύθυνη για τους εξωτερικούς ασθενείς αλλά και τους νοσηλευόμενους με παθήσεις θυρεοειδούς αδένα, επέβλεπε τους ειδικευόμενους ιατρούς και λάμβανε μέρος στην εκπαίδευση των φοιτητών της ιατρικής σχολής του Βερολίνου.

Είναι Διδάκτωρ (Dr. med) της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου LMU Μονάχου. Το θέμα του διδακτορικού της διπλώματος είναι ο ρόλος της ποζιτρονικής τομογραφίας (PET/CT)  στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Η κα Ζώτου κατά την διάρκεια της εργασίας της στο εξωτερικό απέκτησε:

  • Άδεια εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων τραχήλου ( θυρεοειδούς αδένα – παραθυρεοειδών) από την Ένωση Συμβεβλημένων Ιατρών Ασφαλιστικών Ταμείων Βερολίνου.
  • Πιστοποιητικά διενέργειας υπερηχογραφημάτων τραχήλου και διαχείρισης ασθενών με καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις θυρεοειδούς σε επιφανή νοσοκομειακά ιδρύματα της Ε.Ε. (Βερολίνου, Βραδεμβούργου) ως ειδικευμένη ιατρός.
  • Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στην Γερμανία.

Σύντομο Βιογραφικό

Η κα Ζώτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών

Κατά την διάρκεια της ειδίκευσής της στην Πυρηνική Ιατρική εκπαιδεύτηκε στην Αθήνα, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν (Μονάδα Πυρηνικής Ιατρικής-Β Εργαστήριο Ακτινολογίας) και στην Παθολογία, την Ακτινολογία και την Καρδιολογία.

Από το 2013 μέχρι και το 2020 έζησε στο Βερολίνο και εργάσθηκε ως ειδικός Ιατρός όπου διεύρυνε την επιστημονική και κλινική της εμπειρία στην διαχείριση των Παθήσεων του θυρεοειδούς αδένα, στο σπινθηρογράφημα, στο PET/CT με τα πιο σύγχρονα ραδιοφάρμακα, στην απεικόνιση όγκων εγκεφάλου, του όγκου προστάτη και στην απεικόνιση νευροενδοκρινών όγκων (18F-FET,68Ga-PSMA και στο  68Ga-DOTA-TOC).

H κα Ζώτου από το 2020 διευθύνει το κέντρο Πυρηνικής Ιατρικής στην Πρέβεζα.